Vilnius – hej!

2011. november 9. szerda3 hozzászólás

Szóval azt találtam ki, hogy a legegyszerűbb, ha írok egy blogot, hogy mi a helyzet Vilniusban, mondjuk a Magamura Egyesület helyszíni tudósítajaként. Azért itt, mert itt minden kész van, csak bejegyzést kell írni. Szóval. Június 6-án érkeztem ide, repülővel, a cseh légitársaság gépeivel, mert Prágában át kellett szállni. Volt is izgalom, mert a ott Prágában vettem észre a tranzitban, hogy elhagytam az elektronikus jegyem, amire a csomagom ellenőrző szelvényét ragasztották, a beszállókártyám az már ki volt nyomtatva az egész útra, csak akkor lett volna izgulni valóm, ha elkeverik a bőröndöm. De mint a feltételes módból gondolom már kiderült, nem keverték el.  Na jó, azért rákérdeztem egy helyi erőnél egy info pultban, és azt mondta minden ok. A vilniusi reptér vicces egy hely.  Nagyon kicsi. A hátsó rész, ahova a gépek csatlakoznak, az modern és új, de aztán ahogy gyalogol befelé az épületen belül az ember, egyre inkább vasútállomás érzésem kezdett lenni. Ahol a csomagokat le kell emelni a szalagról, az már konkrétan olyan, mint egy váró mondjuk a Nyugatiban. És amikor kiértem az előcsarnokba, na az pont olyan volt, mint a miskolci pályaudvar, csak tiszta. Kinn iszonyat meleg, 30 fok kb., és pont olyan mint a szegedi állomás előtti tér, még az útfeltúrás is olyan volt. Vettem fel helyi pénzt az automatából, és írtam sms-t az egyik itteni magyar srácnak, aki küldött egy taxit. Pont az van, mint nálunk, a helyi, szerződött taxik horror áron dolgoznak, 80-90 lita a tarifájuk a belvárosig. Az én mezítlábasom 15 litáért hozott be. (1 Lita 75-80 Ft) Amúgy a taxi relatív olcsó, illetve nincsenek nagy távolságok, mindenhova el lehet jutni 10, max. 15 pénzért, és beszélnek angolul a diszpécserek.

Mondjuk nehéz elmagyarázni még nekik hova jöjjenek, mert mondom én amit látok az utcatáblára írva, de nem mindig értik… :) A tömegközlekedés troli és busz. De főleg troli. 2 lita egy jegy, ha a vezetőnél veszed meg 2,50.

3 Responses to “Vilnius – hej!”

  1. Macimami szerint:

    Örülök a blognak :))) azért nem is Te lennél, ha minden simán ment volna a reptéren :DDDDDDDDDDDDD de nehéz kezdet után jón a fellendülés :))))

  2. Sharx szerint:

    Wááá, és még csak most írod le, hogy ez már egy ideje itt van :DDDDDD

Leave a Reply