Fokhagymás tengeri hal

Hozzávalók:Fokhagymás tengeri halfilé

  • halfilé 2 db
  • olíva olaj
  • só érzéssel
  • fokhagyma 5-10 gerezd (ha friss, 10-15, ha előregyártott)
  • durvára törött színes bors ízlés szerint

Afagyasztott halszeleteket a bevásárlóközpontból elhozni. A mikróban felengedtem, még egy kicsit fagyos volt amikor a tepsibe került. Oliva a tepsi aljára, a halszeleteket minkét oldalán megsóztam. Nem nagyon, de bőven megszórtam. A fokhagyma előregyártott, fűszeres olivában, előre elkészítve lehet venni a L*dl-ben, egy kicsit savanykás, jól ment a halhoz, de nem lett nagyon fogyhagymás. Normál, friss fokhagymával óvatosabban! Durvára tört színes borskeverékkel meghintettem, lefedtem alufóliával, majd be a 180 fokos sütőbe középre. 10-15 perc múlva a levét majdnem teljesen leöntöttem róla, grillezési funkció bekapcs, és legfölülre tettem a sütőben, a fóliát levéve pirítottam, amíg ilyen nem lett. kb. ez is 10 perc volt. A köret egyszerű kukorica, de lehet más is, a kevésbé éhesek pepecselhetnek valami öntetet, joghurtos-tejfölös verziót.

Leave a Reply