Meggyes piskóta

Meggyes piskótaHozzávalók

    • 2 joghurt (kicsi) – az egyik joghurtos pohár lesz a mérce=pohár
    • 4 pohár liszt
    • 2 pohár cukor
    • 1 pohár olaj
    • 4 tojás
    • 1,5 cs. sütőpor
    • meggy

Elkészítés Ezt a sütit ajánlom mindenkinek, mer’ nagyon finom, elkészítése végtelen egyszerű. Szükséged lesz egy sütőre, amit nem árt már az első fázisban beizzítani 200 fokra, ezzel el is döntötted gyakorlatilag a „megcsináljamvagyne” kérdést.
Önts össze mindent egy nagyobb tálba, keverd össze alaposan (ha lehet géppel, nehogy elfáradj), annyira hogy „hólyagos” legyen a tészta. Egy kisebb tepsibe tegyél sütőpapírt (ez nem életbevágó eleme a sütinek, de akkor majd mosogathatsz kedvedre utána), öntsd bele a masszát, dobáld rá a meggyet és mehet a sütőbe. 5-10 percet süsd nagy hőfokon (200 fokon), aztán vedd le 175 fokra és pihend ki az izgalmakat. Erre lesz kb. 25-30 perced.
Ha beleszúrsz egy villát és nem ragad rá a tészta, tuti, hogy kész. Ha szilva van otthon meggy helyett, az is isteni, csak tegyél a tésztába fahéjat, szegfűszeget és negyedeld a szilvát. Ha alma van csak, akkor az is isteni, akkor reszelj bele citromhéjat és az almát meghámozva, darabolva dobd a sütire. Egészben ugyan kevesebb meló, de viszonylag lassan sül át.
Ha semmilyen gyümölcs nincs otthon, de van egy kis kakaó, akkor keverd a masszába, úgy is nagyon finom lesz.
Ebbe a kombinációba még mehet dió, vagy döglött télapócsoki maradvány. Ha hihetetlen kreatív vagy, akkor először a massza felét öntsd a tepsibe és csak a másik feléhez keverd a kakakót, így nagyon esztétikus is lesz.

Leave a Reply