Pacalpörkölt

Hozzávalók:pacal (8)

  • pacal 1kg
  • ecet 1 lötty
  • só marék
  • zsír 3 nagy evőkanál
  • vöröshagyma 2 közepes fej
  • piros paprika 1 evőkanál
  • kömény 1 mokkás kanál
  • fokhagyma 5 gerezd
  • paradicsom püré 50 g
  • törött bors, majoranna ízlés szerint
  • liszt 1 evőkanál
  • zöldpaprika paradicsom 1-1

Pacalt váltott vízben áztatjuk, majd gyengén sós, ecetes vízben forrázzuk, majd alaposan megmossuk. A forrázást, mosást annyiszor ismételjük meg, amíg kellemetlen szag van jelen. Manapság általában elég egyszer forrázni mert jól elő van készítve az alapanyag. Ezután pacalt sós vízben előfőzzük, metéltre vágjuk. Zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, tűzről levéve tetejét megszórjuk piros paprikával.  Itt relax: felbontunk egy palack pilzeni sört, esz elkortyoljuk.  Dohányosok nyugodtan, kapkodás nélkül szíjanak el egy szál cigarettát. Ha kész beletesszük a pacalt, a köménnyel együtt finomra aprított fokhagymát, paradicsom pürét, törött borsot, majorannát. Pacalt puhára főzzük. Vizes rántással kicsit besűrítjük a levét, 1 darabolt zöldpaprikát és paradicsomot teszünk hozzá és készre forraljuk. Sós burgonya a körete.

Leave a Reply