Archive | Magamura Motors

Totalbike24 – 2018

2018. július 26. csütörtökLeave a reply

Annyira rutinos Totalbike24 csapat vagyunk már, hogy a múlt hélten megtartott csapatmegbeszélésen nettó egy órát töltöttünk a tennivalók leosztásával és megbeszélésével, mindenki tudja már a dolgát. (A fennmaradó idő alatt történteket fedje csak homály, csak annyit teszek még hozzá, hogy szerdai napra esett.) 

A Magamura Team nagyon alapcsapat a TB24-en, és ugyan a kezdőfelállásuk nagy részét elszívta az OEM-Parts, továbbra is erős jelenlétük van a verseny körül. Hogy mennyire érzik a Totalbike24-et, jól mutatja, hogy punkzenekarral jönnek pénteken. Remélem nem kell senkinek magyaráznom, hogy miért ideális választás a punk egy 24 órás robogóverseny aláfestéséhez!

Talán a legtöbb időt az új sajtósunk betanítása vette el, de elég gyorsan megértette a csapat filozófiáját, melyet nem győzünk ismét hangsúlyozni: “nem a győzelem, a részvétel, hanem a fontos!” Bemutatjuk Juditot. Igen hölgy. És ismét gyönyörű! Majd figyelni kell az OEM Parts-ra, mindenre képesek, valahogy egyezik az ízlésünk.

Az versenyzők névsora  változatlan, így mi most a paddock/boxutca területen erősítünk. A hétvégi cégépítőn úgy tűnik, sikerült lecsábítani péntek estére a Lepra zenekart, mert ugye egy valamirevaló punkzenekar nélkül semmit nem ér a Magamura paddock.

Szóval aki felénk látogat, némi örömzenélésre számíthat. Jammelés, tábortűz nem lesz, majd odaképzeljük. De minden más elképzelhető.

Hogy mi lesz a versenygép? Adja magát, hogy ami jó, azon ne változtass. A JogHézag bevethető, látom rajta a vágyat, azóta is napi használatban van, de tavaly kiderült, hogy szegényke ugyan hősiesen helytállt, másodszor is végigüvöltötte a 24 óra nyélgázt, rajta nem múlt semmi, de többet nem tud, kimotoroztunk belőle mindent. (Na jó az izzót elnézzük neki).

Viszont a csapat úgy gondolja többre képes… Van már potenciális jelölt, még nem végleges, de nyugodtság van. A Totalbike24-en minden megtörténhet, és még majdnem 2 hét van a versenyig, és az óramű pontosságú tervezés nem a sajátunk. Azaz jóóóóó lesz. ;)

Tehát a versenyzők: 

Jabba – öreg róka, a kezdetektől alaptag

Castro – a Feketeszakáll, fel fogjátok ismerni. Majnem olyan öreg róka.

Attila – a tavaly bemutatkozott titkos adunk, idén is a legjobb köridő várományosa. És mellesleg tudja, mitől megy a robogó.

Gróf úr – ez én vagyok, mert a Jumurdzsák már nem annyira aktuális.

Judit és Balázs a sajtósok, szóban és képben.

Sanci, alias Muszasi, aki amúgy tartalék versenyző. Pupi, Edina, KicsiZ akik biztosan ott lesznek. És még számtalan segítő, akiket majd név szerint is felsorolunk, ahogy kell.

Kedvelj minket a Facebookon!

Forrás: totalbike.hu

Totalbike24 – 2017 Kecskemét

2017. július 28. péntekLeave a reply

Na ez idén könnyen ment. Semmi extra ráizgulás, lazán 5 másodperces frissítéssel a totalbike.hu, azt’ lesz ami lesz. Mondjuk dél körül kezdtem már izgulni, de Detti (grid girl) és Castro (versenyző) is be volt izzítva, ők is folyamatosan figyelték a kiírást.

Nagyon tisztán emlékszem az első találkozásra a Magamura Teammel, Pistával egymásra néztük, és ugyanarra gondoltunk: teljesen bolondok. Aztán megismertük őket, és egészen biztosan állíthatjuk, hogy teljesen bolondok. Mindemellett ők az OEM-Parts csapatának az utánpótlás nevelői, az első verseny után egy grid girl igazolt át, idén pedig egy versenyzőt veszítettek. (Totalbike.hu)

Legkésőbb 12:40-kor indulnom kellett az orvoshoz. Aztán megjelent a kiírás fél körül, a nagy kapkodásban a plusz infókat fejből írtam, a csíkos zászlóról el is feledkeztem, mert annyi eszem nem volt, hogy a belinkelt kiírásból másoljam be…

De mint később kiderült, a női kezek sokkal gyorsabbak és pontosabbak, Detti levele nyert… Az orvosok – egy fül-orr-gégész és egy aneszteziológus – nem igazán értették, hogy lehet egy orrsövény kalapálásra készülő páciens ennyire boldog.

Az eddig is vallott elvünkhöz hűek maradunk, mely szerint “nem a győzelem, a részvétel, hanem a fontos”. Tapasztalt levisontások (ugye-ugye?) lévén már semmin nem lepődünk meg, az évek, meg a rutin, szóval ha kell, mi megyünk akár a metróalagútba is versenyezni. Végül is van még egy csomó idő a versenyig. A célunk a jobb helyezés, mert nem vagyunk telhetetlenek, és nem vennénk a nyakunkba a legjobbaknak jutó felelősséget. Remek csatákat vívtunk a pályán tavaly is, az utolsó 6-8 órát konkrétan fék nélkül, és azt hiszem, a küzdőszellemünkről mindent elárul, hogy 0,6 másodperccet rávertünk az utánunk jövő csapatra. 24 óra alatt. Naugye.

A csapat megint változott egy kicsit, Boxi, a tavalyelőtti szerelő, aki aztán versenyző lett tavaly, és a húgát (grid girl volt a hivatalos pozíciója Visontán) elvitte egy másik csapat, szóval Boxi áruló lett. Konkrétan lusta, mert csak a mellettünk tanyázó csapathoz igazolt. Csupa szeretetből.

Szóval nálunk ez így megy, szerelőkből versenyzők lesznek, versenyzőből konkurens (Gábor már dörzsöli a tenyerét, jövőre neki áll a zászló, ha a hagyományokat nézzük).

Végül örömmel beszállt Attila, aki a szerelő volt tavaly, és Boxival 6 perc (!) alatt cseréltek a Jog-on hátsó gumit, mert Lalibá’, a technikai igazgató Úr úgy döntött, inkább egyben érjünk be. Sajnos Lalibá’ idén csak vendégként jön, mert öreg ralisként nem tudja már vállalni a 3 napos őrületet. De ott lesz, mert a benzinszag megfertőzte. Majd tartja bennünk a lelket hajnali háromkor, és az aranyat érő tanácsaira most is számítunk.

Ha már a hagyományoknál tartunk, kíváncsian várjuk, melyik csapat lesz a szerencsés idén, aki megörökli az Elszabadul A Zégergyűrű 20 Perccel A Vége Előtt” vándordíjat, tavaly sikeresen átadtuk, ha jól emlékszem a Viharsarok csapatnak. Most rajtuk a sor.

Jabba a rangidős: Visontán egy kicsit átrendezte a Centro-val a bokszutcát, majd mint később kiderült, törött bordával tolta végig a versenyt. Idén is lazán a legjobb köridőket fogja futni.

Castro, alias Migráns: 10 centivel hosszabb szakállal jön (és növeszti addig is!).

Levisonta 24, ami… izé… Totalbike24…

2016. július 10. vasárnapLeave a reply

A racing matrica a legjobb tuning, ugyanitt hatalmas dráma: a grid girl lelépett egy másik csapathoz.

Tavaly is rajthoz álltak, idén pedig mindenképpen javítanának az eredményükön. Erre elég jó esélyük van, ugyanis utolsók lettek (igazából 21. helyen végeztek, de olvass tovább) – no, nem azért, mert lassan mentek, hanem húsz perccel a vége előtt letérdelt a Malaguti. Idén ráadásul erősítenek, és absztinenciára kényszerítik régi szerelőjüket.

Ugyanitt kapásból egy hatalmas helyreigazítási kérelem: a Magamura Team a 21. helyen végzett a megtett körök alapján, csak a robogójuk feladta. A félreértés oka egyszerű: a Le Visontához ihletet adó Le Mans-ban csak a célba beérő csapatokat értékelik.

Sikerült a nevezés! Eufória, izgalom, bódogság…
Kétféle csapat van: amelyik ott volt az első Le Visonta 24-en, és aki most jön először. Irigyeljük azokat, akiknek ez az első, mert ők még csak elképzelik milyen jó lesz, de az semmi ahhoz képest, hogy milyen lesz a valóságban… Mi ott voltunk tavaly, és azóta is azt emlegetjük. Örökre bevésődött. Néha végignézem a képeket, elolvasom a cikkeket újra, mosolygok csendesen magamban, és közben hallom a folyamatos robogóvisítást, dudálást. A fejünkben van már a pálya, tudjuk, hogy még mindig lehet jobban dönteni, és hogy mehet nyélgázon a célegyenestől az enyhe balos, és aztán a hosszú húzós jobb a végén a visszafordítóig. De mint tapasztalt levisontások, azt is tudjuk, hogy pont az a jó, hogy mindig van meglepetés. Az új motorunk pl. teljesen más lesz – több lesz rajta a részing matrica, ergo sokkal jobban fog menni. Ádáz. Tehát óvatosan azzal a csutkagázzal.

A tavalyi verseny tapasztalatai alapján változtattunk egy kicsit, de a fő irány továbbra is az, hogy nem a győzelem, a részvétel a fontos. Meg a jobb helyezés. És a világbéke!A csapat kicsit átalakult, a “Magamurás úr” – (by Totalbike) – alias Dottore nem vállalta idén, helyette beszállt Boxi, aki tavaly a szerelőnk volt. Már amikor magánál volt. Ezzel két legyet ütünk egy csapásra, szereztünk egy profi motorost, és lesz egy józan szerelőnk.A sajtósunk is változik, Hekket elvitte az egyik grid girl. Helyette igazi profi került a csapatba, és nőnemű! És gyönyörű. (Mellékesen egy másik grid girl meg átigazolt egy konkurens csapathoz – hiába, a legnagyobb szerelmek a pályán, benzingőzben köttetnek)

Változott a versenygép is, tanultunk a profiktól. A tavalyi taktikánk, mely szerint nem a teljesítményre hegyezzük ki a kis Centro-t, hanem a tartósság a fő szempont – na ez mint tudjuk nem jött be. Mindenki legnagyobb döbbenetére minden versenygép kibírta, kivéve CsudaSzarVas-t: a vége előtt 20 perccel agancsát ledobva letérdelt… Banális hiba volt, elszabadult egy zéger gyűrű, és kisebb változtatásokat eszközölt a henger oldalfalán, melynek következtében a kompresszió, mint olyan eltűnt. Szóval marad a 2 ütem, de a japánokra tettük a voksunk.

A kaja ismét kiemelt szempont, a tavalyi chilis bab sikerén felbuzdulva ismét valami extrával készülünk, de az idén egy hangyányit kisebb mennyiséggel… Vagy nagyobbal… Ebben még nincs konszenzus. Tehát a Magamura csapat hivatalos tagjai: Konvex, alias Jabba – régi motoros,Muszasi – szintén régi motoros,Boxi – na ő is régi motoros, és érti a működést is.Gróf úr – ő a csapatkapitány, de mondhatni kezdő. Illetve tapasztalt levisontás, ha ez számít valamit,és végül, de nem utolsó sorban Detti, a krónikás.

Sikerült! Benn vagyunk a 2016-os Le Visontán!

2016. július 8. péntekLeave a reply

A hétfői próbálkozás sikerrel járt, sikerült bejutnunk… :) A Facebook oldalunkon folyamatos híradás lesz a verseny idején, és már előtte is egyre gyakrabban. https://www.facebook.com/magamurateam/ Gyertek, likeoljatok, drukkoljatok – akár a helyszínen is, nagyon jó buli lesz. A verseny 2016. július 23-24-i hétvégén lesz, a Brezova Gokart Land pályán, Visont amellett, Gyönygyös után nem sokkal a régi 3-as mellett. A belépés ingyenes, gyakorlatilag szombat reggeltől vasárnap késő délutánig tart. Hivatalos menetrend: Július 23. szombat: 9:00-tól gépátvétel 11:00-től eligazítás 12:00-tól szabadedzés és a rajtsorrend megállapítása 15:00-kor rajt Július 24. vasárnap: 15:00-kor leintjük a versenyt 17:00-kor eredményhirdetés. Itt egy kis kedvcsináló a Totalbike.hu oldaláról, akik ugye a szervezők. http://totalbike.hu/magazin/2016/06/01/annyit_mondok_le_visonta_2016/ Itt a Totalbike.hu FB esemény bejegyzése, itt lesznek friss infók.

Le Visonta 2016 – sikertelen nevezés az első körben

2016. július 5. keddLeave a reply

Hát sajnos nem sikerült az első 12-es keretbe bekerülni.  De nem adjuk fel!