Borsos marhacsíkok

Borsos marhahús csíkok párolt répávalHozzávalók:

  • 20 dkg marhahús
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • olaj, só, bors
  • cukor a párolt répához
  • sárgarépa

Ahúst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal meghintjük, és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem főtte. Ezután kevés vizet adva hozzá fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy ne főjön, csak rövid lében párolódjon. Ha a hús félig puha, hozzá tesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, s ezzel puhára pároljuk. (Ez a lépés a képen látható verzióból kimaradt) Köretnek tarhonyát, petrezselymes burgonyát, párolt-pirított sárgarépát vagy fõtt rizst adunk mellé, valamint savanyúságot.

A párolt sárgarépa elkészítésekor először olajon vagy vajon megpirítjuk a felkarikázott sárgarépát, majd egy kis cukrot, sót adunk hozzá.  Ezután kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt pároljuk. Egy kis bors is jól megy hozzá.

Leave a Reply