Borsos marhacsíkok

Borsos marhahús csíkok párolt répávalHozzávalók:

  • 20 dkg marhahús
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • olaj, só, bors
  • cukor a párolt répához
  • sárgarépa

Ahúst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal meghintjük, és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem főtte. Ezután kevés vizet adva hozzá fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy ne főjön, csak rövid lében párolódjon. Ha a hús félig puha, hozzá tesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, s ezzel puhára pároljuk. (Ez a lépés a képen látható verzióból kimaradt) Köretnek tarhonyát, petrezselymes burgonyát, párolt-pirított sárgarépát vagy fõtt rizst adunk mellé, valamint savanyúságot.

A párolt sárgarépa elkészítésekor először olajon vagy vajon megpirítjuk a felkarikázott sárgarépát, majd egy kis cukrot, sót adunk hozzá.  Ezután kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt pároljuk. Egy kis bors is jól megy hozzá.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (3 votes cast)

Borsos marhacsíkok, 6.3 out of 10 based on 3 ratings

Bálint-Sanya CsÍÍÍrke

Bálint-Sanya CsÍÍÍrke

Mossuk meg a csirkéket. Tegyük “nagy” tálcára őket. Sózzuk ízlés szerint (bőven[mind a két oldalát!!!]). Majd majorannázzuk meg mind a két oldalát (rendesen de rendesen). Végy

Magyar nutellás keksz

Magyar nutellás keksz

A kerek háztartási kekszeket fejjel lefelé fordítjuk és kettesével rendezzük. Teáskanál segítségével a nuttellából merünk egyet. Óvatosan ráhelyezzük a kiszemelt kekszünk középpontjára

Szalontüdő

Szalontüdő

Vegyük magunkhoz egy palack jófajta száraz fehérbor levét. Ezután a tüdőt a szívvel együtt, sós vízben puhára főzzük. A főzőlébe babérlevelet, vöröshagymát, kevés leveszöldséget teszünk. Ha megfőtt

Bálint sós virslijei

Bálint sós virslijei

Előkészületek: végy egy 4dl poharat, töltsd félig rummal, majd öntsd tele kólával. A hatodik pohár után kezdődhet a sütés-főzés. Tegyünk fel egy leveses edénybe vizet (kb félig töltve)

Mézeskalács házikó

Mézeskalács házikó

Először egy mély tálban a lisztet össze kell morzsolni a vajjal, amíg egynemű lesz. Aztán beleönteni a mézet, és a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrni. (Kezdetben ragad nagyon, de a

Paradicsomos húsgombócos

Paradicsomos húsgombócos

Miután egy palack pilzeni típusú sört kitöltöttünk, paradicsommártást készítünk. Zsemleszínű rántást fabrikálunk, csontlé híján hideg vízzel felengedjük, erőleves kockát hajítunk bele

Leave a Reply