Borsos marhacsíkok

Borsos marhahús csíkok párolt répávalHozzávalók:

  • 20 dkg marhahús
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • olaj, só, bors
  • cukor a párolt répához
  • sárgarépa

Ahúst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal meghintjük, és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem főtte. Ezután kevés vizet adva hozzá fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy ne főjön, csak rövid lében párolódjon. Ha a hús félig puha, hozzá tesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, s ezzel puhára pároljuk. (Ez a lépés a képen látható verzióból kimaradt) Köretnek tarhonyát, petrezselymes burgonyát, párolt-pirított sárgarépát vagy fõtt rizst adunk mellé, valamint savanyúságot.

A párolt sárgarépa elkészítésekor először olajon vagy vajon megpirítjuk a felkarikázott sárgarépát, majd egy kis cukrot, sót adunk hozzá.  Ezután kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt pároljuk. Egy kis bors is jól megy hozzá.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (3 votes cast)

Borsos marhacsíkok, 6.3 out of 10 based on 3 ratings

Bálint-Sanya CsÍÍÍrke

Bálint-Sanya CsÍÍÍrke

Mossuk meg a csirkéket. Tegyük “nagy” tálcára őket. Sózzuk ízlés szerint (bőven[mind a két oldalát!!!]). Majd majorannázzuk meg mind a két oldalát (rendesen de rendesen). Végy

Magyar nutellás keksz

Magyar nutellás keksz

A kerek háztartási kekszeket fejjel lefelé fordítjuk és kettesével rendezzük. Teáskanál segítségével a nuttellából merünk egyet. Óvatosan ráhelyezzük a kiszemelt kekszünk középpontjára

Szalontüdő

Szalontüdő

Vegyük magunkhoz egy palack jófajta száraz fehérbor levét. Ezután a tüdőt a szívvel együtt, sós vízben puhára főzzük. A főzőlébe babérlevelet, vöröshagymát, kevés leveszöldséget teszünk. Ha megfőtt

Paradicsomos húsgombócos

Paradicsomos húsgombócos

Miután egy palack pilzeni típusú sört kitöltöttünk, paradicsommártást készítünk. Zsemleszínű rántást fabrikálunk, csontlé híján hideg vízzel felengedjük, erőleves kockát hajítunk bele

Reggeli ébresztő szendvics

Reggeli ébresztő szendvics

A sütőt már be is tüzelhetünk, olyan 190 C˚-nyi fát izzítsunk a készülékbe, de ne többet! A zsömléket fogjuk, majd szeljük ketté egy határozott mozdulattal. A kalaprészt tegyük félre és koncentráljunk

Mézeskalács házikó

Mézeskalács házikó

Először egy mély tálban a lisztet össze kell morzsolni a vajjal, amíg egynemű lesz. Aztán beleönteni a mézet, és a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrni. (Kezdetben ragad nagyon, de a

Leave a Reply