Borsos marhacsíkok

Borsos marhahús csíkok párolt répávalHozzávalók:

  • 20 dkg marhahús
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • olaj, só, bors
  • cukor a párolt répához
  • sárgarépa

Ahúst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal meghintjük, és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem főtte. Ezután kevés vizet adva hozzá fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy ne főjön, csak rövid lében párolódjon. Ha a hús félig puha, hozzá tesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, s ezzel puhára pároljuk. (Ez a lépés a képen látható verzióból kimaradt) Köretnek tarhonyát, petrezselymes burgonyát, párolt-pirított sárgarépát vagy fõtt rizst adunk mellé, valamint savanyúságot.

A párolt sárgarépa elkészítésekor először olajon vagy vajon megpirítjuk a felkarikázott sárgarépát, majd egy kis cukrot, sót adunk hozzá.  Ezután kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt pároljuk. Egy kis bors is jól megy hozzá.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (3 votes cast)

Borsos marhacsíkok, 6.3 out of 10 based on 3 ratings

Vese-velő

Vese-velő

Elszántságunkat növelendő kezdés előtt hajtsunk fel egy kupica szilvapálinkát. Hogy az étel illata ne emlékeztessen a fekete vonat latrinájának illatára, a vesét elő kell készíteni, azaz alaposan

Reggeli ébresztő szendvics

Reggeli ébresztő szendvics

A sütőt már be is tüzelhetünk, olyan 190 C˚-nyi fát izzítsunk a készülékbe, de ne többet! A zsömléket fogjuk, majd szeljük ketté egy határozott mozdulattal. A kalaprészt tegyük félre és koncentráljunk

Pacalpörkölt

Pacalpörkölt

Pacalt váltott vízben áztatjuk, majd gyengén sós, ecetes vízben forrázzuk, majd alaposan megmossuk. A forrázást, mosást annyiszor ismételjük meg, amíg kellemetlen szag van jelen. Manapság

Bálint-Sanya CsÍÍÍrke

Bálint-Sanya CsÍÍÍrke

Mossuk meg a csirkéket. Tegyük “nagy” tálcára őket. Sózzuk ízlés szerint (bőven[mind a két oldalát!!!]). Majd majorannázzuk meg mind a két oldalát (rendesen de rendesen). Végy

Bálint sós virslijei

Bálint sós virslijei

Előkészületek: végy egy 4dl poharat, töltsd félig rummal, majd öntsd tele kólával. A hatodik pohár után kezdődhet a sütés-főzés. Tegyünk fel egy leveses edénybe vizet (kb félig töltve)

Fokhagymás tengeri hal

Fokhagymás tengeri hal

A fagyasztott halszeleteket a bevásárlóközpontból elhozni. A mikróban felengedtem, még egy kicsit fagyos volt amikor a tepsibe került. Oliva a tepsi aljára, a halszeleteket minkét oldalán

Leave a Reply