Borsos marhacsíkok

Borsos marhahús csíkok párolt répávalHozzávalók:

  • 20 dkg marhahús
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • olaj, só, bors
  • cukor a párolt répához
  • sárgarépa

Ahúst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal meghintjük, és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem főtte. Ezután kevés vizet adva hozzá fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy ne főjön, csak rövid lében párolódjon. Ha a hús félig puha, hozzá tesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, s ezzel puhára pároljuk. (Ez a lépés a képen látható verzióból kimaradt) Köretnek tarhonyát, petrezselymes burgonyát, párolt-pirított sárgarépát vagy fõtt rizst adunk mellé, valamint savanyúságot.

A párolt sárgarépa elkészítésekor először olajon vagy vajon megpirítjuk a felkarikázott sárgarépát, majd egy kis cukrot, sót adunk hozzá.  Ezután kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt pároljuk. Egy kis bors is jól megy hozzá.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (3 votes cast)

Borsos marhacsíkok, 6.3 out of 10 based on 3 ratings

Bálint sós virslijei

Bálint sós virslijei

Előkészületek: végy egy 4dl poharat, töltsd félig rummal, majd öntsd tele kólával. A hatodik pohár után kezdődhet a sütés-főzés. Tegyünk fel egy leveses edénybe vizet (kb félig töltve)

Magyar nutellás keksz

Magyar nutellás keksz

A kerek háztartási kekszeket fejjel lefelé fordítjuk és kettesével rendezzük. Teáskanál segítségével a nuttellából merünk egyet. Óvatosan ráhelyezzük a kiszemelt kekszünk középpontjára

Borsos marhacsíkok

Borsos marhacsíkok

A húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig

Fokhagymás tengeri hal

Fokhagymás tengeri hal

A fagyasztott halszeleteket a bevásárlóközpontból elhozni. A mikróban felengedtem, még egy kicsit fagyos volt amikor a tepsibe került. Oliva a tepsi aljára, a halszeleteket minkét oldalán

Pacalpörkölt

Pacalpörkölt

Pacalt váltott vízben áztatjuk, majd gyengén sós, ecetes vízben forrázzuk, majd alaposan megmossuk. A forrázást, mosást annyiszor ismételjük meg, amíg kellemetlen szag van jelen. Manapság

Paradicsomos húsgombócos

Paradicsomos húsgombócos

Miután egy palack pilzeni típusú sört kitöltöttünk, paradicsommártást készítünk. Zsemleszínű rántást fabrikálunk, csontlé híján hideg vízzel felengedjük, erőleves kockát hajítunk bele

Leave a Reply

Freelance PHP Developer