Japán: A karakterek birodalma – kiállítás

2011. november 8. kedd9 hozzászólás

Az elmúlt években világszerte rendkívül népszerűvé vált a japán szubkultúra két eleme, a manga és az anime.  A kiállítás célja a japán képregény és rajzfilm világának minél szélesebb körű bemutatása. A karakterek a japán gyerekek és felnőttek számára a hétköznapi élet részévé váltak: láthatók a buszbérleteken, telefonokon, könyvborítókon, kabalafigurákon.  De vajon milyen karakterek ezek? Miért bukkantak fel, és miért lettek ilyen népszerűek? Milyen hatásuk van a társadalomra? Milyen cégek állnak a háttérben? Ez a kiállítás „a japán ember és a karakterek” témáját feldolgozva ismerteti a népszerű japán karaktereket, a mögöttük rejtőző japán cégeket, arculatukat, és megismerhetjük az általuk képviselt világot. Kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban 2011.  január 14 – 2011. február 14.  között.  Nyitva minden nap 11:00-19:00 között kedd kivételével.  1051 Budapest, Szent István tér 15.

9 Responses to “Japán: A karakterek birodalma – kiállítás”

 1. Rekaboo szerint:

  Én mentem és jó volt :)!

 2. Maki szerint:

  Én ma megint el akartam menni, még így utoljára, mert délután tárlatvezetés volt. De a srác, aki az aznapi “múzeum vezető” volt elment a mosdóba és a telefonját, illetve a kulcsait kint hagyta. Mire kijött, valaki elvitte a cuccokat, kiment a múzeumból és rájuk zárta az ajtót… (>_<)
  Úgyhogy senki se ki, se be. Ilyen is csak velem történhet…no comment…

 3. Mihalik Hunor szerint:

  Kedves Magamura Tagság!

  Most néztem meg a honlapot és vettem észre a megújult arculatot! Csak gratulálni tudok a készítőjének, nagyon igényes és kiegyensúlyozott!

  További Sikeres Gyakorlást!

  Mihalik Hunor
  Jokyu renshi 6.Dan

 4. Mihalik Hunor szerint:

  Egy elírás… gratulálni tudod helyett “gratulálni tudok” :):):) Kérlek javítsátok!

Leave a Reply