Meggyes piskóta

Meggyes piskótaHozzávalók

    • 2 joghurt (kicsi) – az egyik joghurtos pohár lesz a mérce=pohár
    • 4 pohár liszt
    • 2 pohár cukor
    • 1 pohár olaj
    • 4 tojás
    • 1,5 cs. sütőpor
    • meggy

Elkészítés Ezt a sütit ajánlom mindenkinek, mer’ nagyon finom, elkészítése végtelen egyszerű. Szükséged lesz egy sütőre, amit nem árt már az első fázisban beizzítani 200 fokra, ezzel el is döntötted gyakorlatilag a „megcsináljamvagyne” kérdést.
Önts össze mindent egy nagyobb tálba, keverd össze alaposan (ha lehet géppel, nehogy elfáradj), annyira hogy „hólyagos” legyen a tészta. Egy kisebb tepsibe tegyél sütőpapírt (ez nem életbevágó eleme a sütinek, de akkor majd mosogathatsz kedvedre utána), öntsd bele a masszát, dobáld rá a meggyet és mehet a sütőbe. 5-10 percet süsd nagy hőfokon (200 fokon), aztán vedd le 175 fokra és pihend ki az izgalmakat. Erre lesz kb. 25-30 perced.
Ha beleszúrsz egy villát és nem ragad rá a tészta, tuti, hogy kész. Ha szilva van otthon meggy helyett, az is isteni, csak tegyél a tésztába fahéjat, szegfűszeget és negyedeld a szilvát. Ha alma van csak, akkor az is isteni, akkor reszelj bele citromhéjat és az almát meghámozva, darabolva dobd a sütire. Egészben ugyan kevesebb meló, de viszonylag lassan sül át.
Ha semmilyen gyümölcs nincs otthon, de van egy kis kakaó, akkor keverd a masszába, úgy is nagyon finom lesz.
Ebbe a kombinációba még mehet dió, vagy döglött télapócsoki maradvány. Ha hihetetlen kreatív vagy, akkor először a massza felét öntsd a tepsibe és csak a másik feléhez keverd a kakakót, így nagyon esztétikus is lesz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (5 votes cast)

Meggyes piskóta, 8.8 out of 10 based on 5 ratings

Mézeskalács házikó

Mézeskalács házikó

Először egy mély tálban a lisztet össze kell morzsolni a vajjal, amíg egynemű lesz. Aztán beleönteni a mézet, és a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrni. (Kezdetben ragad nagyon, de a

Reggeli ébresztő szendvics

Reggeli ébresztő szendvics

A sütőt már be is tüzelhetünk, olyan 190 C˚-nyi fát izzítsunk a készülékbe, de ne többet! A zsömléket fogjuk, majd szeljük ketté egy határozott mozdulattal. A kalaprészt tegyük félre és koncentráljunk

Vese-velő

Vese-velő

Elszántságunkat növelendő kezdés előtt hajtsunk fel egy kupica szilvapálinkát. Hogy az étel illata ne emlékeztessen a fekete vonat latrinájának illatára, a vesét elő kell készíteni, azaz alaposan

Bálint sós virslijei

Bálint sós virslijei

Előkészületek: végy egy 4dl poharat, töltsd félig rummal, majd öntsd tele kólával. A hatodik pohár után kezdődhet a sütés-főzés. Tegyünk fel egy leveses edénybe vizet (kb félig töltve)

Bálint-Sanya CsÍÍÍrke

Bálint-Sanya CsÍÍÍrke

Mossuk meg a csirkéket. Tegyük “nagy” tálcára őket. Sózzuk ízlés szerint (bőven[mind a két oldalát!!!]). Majd majorannázzuk meg mind a két oldalát (rendesen de rendesen). Végy

Borsos marhacsíkok

Borsos marhacsíkok

A húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig

Leave a Reply