Meggyes piskóta

Meggyes piskótaHozzávalók

    • 2 joghurt (kicsi) – az egyik joghurtos pohár lesz a mérce=pohár
    • 4 pohár liszt
    • 2 pohár cukor
    • 1 pohár olaj
    • 4 tojás
    • 1,5 cs. sütőpor
    • meggy

Elkészítés Ezt a sütit ajánlom mindenkinek, mer’ nagyon finom, elkészítése végtelen egyszerű. Szükséged lesz egy sütőre, amit nem árt már az első fázisban beizzítani 200 fokra, ezzel el is döntötted gyakorlatilag a „megcsináljamvagyne” kérdést.
Önts össze mindent egy nagyobb tálba, keverd össze alaposan (ha lehet géppel, nehogy elfáradj), annyira hogy „hólyagos” legyen a tészta. Egy kisebb tepsibe tegyél sütőpapírt (ez nem életbevágó eleme a sütinek, de akkor majd mosogathatsz kedvedre utána), öntsd bele a masszát, dobáld rá a meggyet és mehet a sütőbe. 5-10 percet süsd nagy hőfokon (200 fokon), aztán vedd le 175 fokra és pihend ki az izgalmakat. Erre lesz kb. 25-30 perced.
Ha beleszúrsz egy villát és nem ragad rá a tészta, tuti, hogy kész. Ha szilva van otthon meggy helyett, az is isteni, csak tegyél a tésztába fahéjat, szegfűszeget és negyedeld a szilvát. Ha alma van csak, akkor az is isteni, akkor reszelj bele citromhéjat és az almát meghámozva, darabolva dobd a sütire. Egészben ugyan kevesebb meló, de viszonylag lassan sül át.
Ha semmilyen gyümölcs nincs otthon, de van egy kis kakaó, akkor keverd a masszába, úgy is nagyon finom lesz.
Ebbe a kombinációba még mehet dió, vagy döglött télapócsoki maradvány. Ha hihetetlen kreatív vagy, akkor először a massza felét öntsd a tepsibe és csak a másik feléhez keverd a kakakót, így nagyon esztétikus is lesz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (5 votes cast)

Meggyes piskóta, 8.8 out of 10 based on 5 ratings

Pacalpörkölt

Pacalpörkölt

Pacalt váltott vízben áztatjuk, majd gyengén sós, ecetes vízben forrázzuk, majd alaposan megmossuk. A forrázást, mosást annyiszor ismételjük meg, amíg kellemetlen szag van jelen. Manapság

Borsos marhacsíkok

Borsos marhacsíkok

A húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig

Bálint sós virslijei

Bálint sós virslijei

Előkészületek: végy egy 4dl poharat, töltsd félig rummal, majd öntsd tele kólával. A hatodik pohár után kezdődhet a sütés-főzés. Tegyünk fel egy leveses edénybe vizet (kb félig töltve)

Vese-velő

Vese-velő

Elszántságunkat növelendő kezdés előtt hajtsunk fel egy kupica szilvapálinkát. Hogy az étel illata ne emlékeztessen a fekete vonat latrinájának illatára, a vesét elő kell készíteni, azaz alaposan

Magyar nutellás keksz

Magyar nutellás keksz

A kerek háztartási kekszeket fejjel lefelé fordítjuk és kettesével rendezzük. Teáskanál segítségével a nuttellából merünk egyet. Óvatosan ráhelyezzük a kiszemelt kekszünk középpontjára

Meggyes piskóta

Meggyes piskóta

Ezt a sütit ajánlom mindenkinek, mer’ nagyon finom, elkészítése végtelen egyszerű. Szükséged lesz egy sütőre, amit nem árt már az első fázisban beizzítani 200 fokra, ezzel el is döntötted

Leave a Reply