Meggyes piskóta

Meggyes piskótaHozzávalók

    • 2 joghurt (kicsi) – az egyik joghurtos pohár lesz a mérce=pohár
    • 4 pohár liszt
    • 2 pohár cukor
    • 1 pohár olaj
    • 4 tojás
    • 1,5 cs. sütőpor
    • meggy

Elkészítés Ezt a sütit ajánlom mindenkinek, mer’ nagyon finom, elkészítése végtelen egyszerű. Szükséged lesz egy sütőre, amit nem árt már az első fázisban beizzítani 200 fokra, ezzel el is döntötted gyakorlatilag a „megcsináljamvagyne” kérdést.
Önts össze mindent egy nagyobb tálba, keverd össze alaposan (ha lehet géppel, nehogy elfáradj), annyira hogy „hólyagos” legyen a tészta. Egy kisebb tepsibe tegyél sütőpapírt (ez nem életbevágó eleme a sütinek, de akkor majd mosogathatsz kedvedre utána), öntsd bele a masszát, dobáld rá a meggyet és mehet a sütőbe. 5-10 percet süsd nagy hőfokon (200 fokon), aztán vedd le 175 fokra és pihend ki az izgalmakat. Erre lesz kb. 25-30 perced.
Ha beleszúrsz egy villát és nem ragad rá a tészta, tuti, hogy kész. Ha szilva van otthon meggy helyett, az is isteni, csak tegyél a tésztába fahéjat, szegfűszeget és negyedeld a szilvát. Ha alma van csak, akkor az is isteni, akkor reszelj bele citromhéjat és az almát meghámozva, darabolva dobd a sütire. Egészben ugyan kevesebb meló, de viszonylag lassan sül át.
Ha semmilyen gyümölcs nincs otthon, de van egy kis kakaó, akkor keverd a masszába, úgy is nagyon finom lesz.
Ebbe a kombinációba még mehet dió, vagy döglött télapócsoki maradvány. Ha hihetetlen kreatív vagy, akkor először a massza felét öntsd a tepsibe és csak a másik feléhez keverd a kakakót, így nagyon esztétikus is lesz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (5 votes cast)

Meggyes piskóta, 8.8 out of 10 based on 5 ratings

Paradicsomos húsgombócos

Paradicsomos húsgombócos

Miután egy palack pilzeni típusú sört kitöltöttünk, paradicsommártást készítünk. Zsemleszínű rántást fabrikálunk, csontlé híján hideg vízzel felengedjük, erőleves kockát hajítunk bele

Fokhagymás tengeri hal

Fokhagymás tengeri hal

A fagyasztott halszeleteket a bevásárlóközpontból elhozni. A mikróban felengedtem, még egy kicsit fagyos volt amikor a tepsibe került. Oliva a tepsi aljára, a halszeleteket minkét oldalán

Reggeli ébresztő szendvics

Reggeli ébresztő szendvics

A sütőt már be is tüzelhetünk, olyan 190 C˚-nyi fát izzítsunk a készülékbe, de ne többet! A zsömléket fogjuk, majd szeljük ketté egy határozott mozdulattal. A kalaprészt tegyük félre és koncentráljunk

Borsos marhacsíkok

Borsos marhacsíkok

A húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig

Szalontüdő

Szalontüdő

Vegyük magunkhoz egy palack jófajta száraz fehérbor levét. Ezután a tüdőt a szívvel együtt, sós vízben puhára főzzük. A főzőlébe babérlevelet, vöröshagymát, kevés leveszöldséget teszünk. Ha megfőtt

Vese-velő

Vese-velő

Elszántságunkat növelendő kezdés előtt hajtsunk fel egy kupica szilvapálinkát. Hogy az étel illata ne emlékeztessen a fekete vonat latrinájának illatára, a vesét elő kell készíteni, azaz alaposan

Leave a Reply