Vese-velő

Hozzávalók:

  • vese 50 dkg
  • velő 50 dkg
  • mangalica zsír 2 nagy evőkanál
  • vöröshagyma 2 fej
  • só, törött bors, majoranna ízlés szerint
  • piros paprika 1 teáskanál

Elszántságunkat növelendő kezdés előtt hajtsunk fel egy kupica szilvapálinkát.

Hogy az étel illata ne emlékeztessen a fekete vonat latrinájának illatára, a vesét elő kell készíteni, azaz alaposan megtisztítani. A vesét lehártyázzuk, lapján ketté vágjuk, ereit eltávolítjuk.  Ne ijedjünk meg, azonnal látszik, mit kell kiszerelni belőle. Vesét sós vízben leforrázzuk (lobogó forró vízbe dobjuk és amikor újra felforrt kivesszük). Illat függvényében ér megismételni a tortúrát.

Ezután leöblítjük, csíkokra vágjuk. Velőt langyos vízbe tesszük rövid időre. A felesleges dolgoktól – csontszilánk, hártya – megszabadítjuk, apróra vágjuk. Forró zsírban vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a vesét, melyet sózunk, borsozunk, majorannával megszórunk majd erős lángon, folyamatos keverés mellett megpirítunk. Beletesszük a velőt, elkeverjük, piros paprikát teszünk bele, majd rövid ideig pirítjuk, végül tálaljuk sós burgonyával.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)

Vese-velő, 8.5 out of 10 based on 2 ratings

Paradicsomos húsgombócos

Paradicsomos húsgombócos

Miután egy palack pilzeni típusú sört kitöltöttünk, paradicsommártást készítünk. Zsemleszínű rántást fabrikálunk, csontlé híján hideg vízzel felengedjük, erőleves kockát hajítunk bele

Mézeskalács házikó

Mézeskalács házikó

Először egy mély tálban a lisztet össze kell morzsolni a vajjal, amíg egynemű lesz. Aztán beleönteni a mézet, és a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrni. (Kezdetben ragad nagyon, de a

Fokhagymás tengeri hal

Fokhagymás tengeri hal

A fagyasztott halszeleteket a bevásárlóközpontból elhozni. A mikróban felengedtem, még egy kicsit fagyos volt amikor a tepsibe került. Oliva a tepsi aljára, a halszeleteket minkét oldalán

Meggyes piskóta

Meggyes piskóta

Ezt a sütit ajánlom mindenkinek, mer’ nagyon finom, elkészítése végtelen egyszerű. Szükséged lesz egy sütőre, amit nem árt már az első fázisban beizzítani 200 fokra, ezzel el is döntötted

Bálint-Sanya CsÍÍÍrke

Bálint-Sanya CsÍÍÍrke

Mossuk meg a csirkéket. Tegyük “nagy” tálcára őket. Sózzuk ízlés szerint (bőven[mind a két oldalát!!!]). Majd majorannázzuk meg mind a két oldalát (rendesen de rendesen). Végy

Borsos marhacsíkok

Borsos marhacsíkok

A húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig

Leave a Reply